Komerční prezentace Aktual.: 25.10.2024 00:41

Bilbao (Španělsko) – Reprezentant Lukáš Provod si po utkání v Bilbau povzdychl, že fotbal je občas krutý. Slavia ve třetím utkání hlavní fáze Evropské ligy podlehla Athleticu 0:1, přestože favorita zaskočila aktivním pojetím a vytvořila si více šancí než domácí. Provod v rozhovoru pro klubovou televizi uvedl, že je nicméně pyšný na celý tým, jakým stylem se na stadionu San Mamés prezentoval.

Pražané ve všech statistikách domácí předčili, přesto prohráli.“Fotbal umí být krutý. Na druhou stranu, soupeř proměnil jednu pološanci, kterou měl. Sami jsme mu ji vytvořili naším autem. To byla naše taková blbost. Ale musím náš tým pochválit, hráli jsme fakt dobrý zápas, vytvořili si mnohem víc šancí, než měl soupeř. Škoda, že ale domů nic nevezeme,“ uvedl reprezentant, který den před utkáním oslavil 28. narozeniny.

Na stadionu San Mamés se bude hrát finále Evropské ligy a slávisté na něm zanechali výborný dojem. „Jsem pyšný na celý tým, od obrany po útok. Jakým stylem jsme se s takovým fotbalem a takovým klubem popasovali, to je přesně ta konfrontace, o kterou stojíme,“ vyzdvihl Provod.

Vedle inkasovaného gólu po chybě poukázal také na špatnou produktivitu. Slavii tak zůstávají v tabulce čtyři body a 16. místo z 36 účastníků. „Mrzí mě samozřejmě proměňování šancí, měli jsme jich hodně. Mohly skončit gólem, měly, ale nestalo se tak. V takovýchto zápasech se tohle prostě musí proměnit, to se nám bohužel nepodařilo.“

Přál si oslavit narozeniny bodovým ziskem, což nevyšlo. „Atmosféra na stadionu byla skvělá. Musím pochválit i fanoušky Bilbaa, když jsme odcházeli ze hřiště, tleskali nám. Velký respekt za to. Naši fanoušci tomu samozřejmě také hodně pomohli, tleskali nám už na rozcvičce, dodali nám zase energii. Celý zápas jsme si užili, ale škoda výsledku, že jsme si alespoň bod neodvezli,“ řekl Provod po svém 38. utkání v evropských pohárech.

Podíl.
Exit mobile version