Aktualizace: 28.06.2024 15:12

Vizovice (Zlínsko) – Festival rockové a metalové muziky Masters of Rock ve Vizovicích na Zlínsku letos přivítá fanoušky z rekordních 40 zemí. Pořadatelé očekávají přibližně 20.000 návštěvníků. Stejně jako loni však festival vyprodaný nebude. Kromě čtyřdenních permanentek si lidé stejně jako loni mohou pořídit i jednodenní vstupenky, řekl ČTK ředitel pořádající agentury Pragokoncert Bohemia Jiří Daron.

Přehlídka se v areálu vizovické likérky Rudolf Jelínek uskuteční od 11. do 14. července. „Čeká nás, co do počtu návštěvnických zemí, absolutní rekord. Posílali jsme vstupenky do 39 zemí světa. Když k tomu přidáme domácí Čechy, tak jsme přesně na 40 fanouškovských zemích, které se účastní letošního jubilejního 20. ročníku. Festival bude skoro vyprodaný, ale vstupenky se budou prodávat i na místě na pokladnách,“ řekl Daron.

Za čtyři dny nabídne Masters of Rock na hlavním pódiu vystoupení 44 kapel. Další desítky zahrají na vedlejším pódiu. Mezi hlavní hvězdy jednoho z největších tuzemských hudebních festivalů patří britská heavymetalová kapela Judas Priest. Do Vizovic dorazí i zpěvák Bruce Dickinson, frontman další britské heavymetalové legendy, kapely Iron Maiden. Vystoupí také metalová opera Avantasia, projekt vytvořený zpěvákem německé skupiny Edguy Tobiasem Sammetem, nebo německá heavymetalová skupina Accept. Chystají se i koncerty kapel Stratovarius, Alestorm, Moonspell, Rage, Electric Callboy, Sodom nebo Soilwork.

Festival letos bude mít dosud největší pódium. „Na hlavní ploše před ním jsme vytvořili takzvanou arénu doplněnou třemi tribunami. Dali jsme možnost fanouškům, kteří chtějí mít své stálé místo a chtějí během těch čtyř dnů sedět, že si můžou místo na tribuně zakoupit,“ řekl Daron. Další novinkou v areálu jsou fotostěny, před nimiž se mohou lidé vyfotit. Organizátoři posílí i sociální zázemí, přibude kontejnerů se splachovacími toaletami a tekoucí vodou.

Prvních 15.000 fanoušků, kteří dorazí do areálu, se může tradičně těšit na dárek v podobě festivalového CD se skladbami vybraných účinkujících. Na 10.000 nejrychlejších návštěvníků čeká i další CD se třemi skladbami skupiny Powerwolf, která ve Vizovicích v minulosti několikrát vystupovala.

Ani letos nebudou v programu chybět oblíbené autogramiády účinkujících muzikantů. „Vždycky jsou dlouhé fronty fanoušků, kteří čekají se svými cédéčky, vinyly, knížkami na podpisy a setkání s umělci. Málokterý festival autogramiády vůbec dělá, ale my je pro fanoušky organizujeme rádi,“ řekl Daron.

Zájemci si podobně jako v minulých letech budou moci v pokladnách u obou vstupů do areálu s předstihem vyměnit vstupenku za kontrolní pásku na ruku. Možné to bude od středy 10. července. Díky tomu se návštěvníci vyhnou frontám. Festivalový areál by se fanouškům měl poprvé otevřít ve čtvrtek 11. července v 11:00, o hodinu později zahájí hudební program na hlavním pódiu koncert domácí kapely Fleret. Bližší informace jsou k dispozici na webu festivalu.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.