Aktualizace: 3.03.2024 07:08

New York – Radek Faksa přispěl v NHL gólem k výhře hokejistů Dallasu 3:2 po nájezdech nad San Jose. Za poražené skóroval Filip Zadina a na jednu branku přihrál Jan Rutta. Carolině nestačila trefa Martina Nečase a podlehla doma Winnipegu 3:5, přestože vedla po dvou třetinách o tři góly. Dominik Kubalík přihrál na jednu branku Ottawy, která prohrála ve Philadelphii 2:4.

San Jose vedlo 1:0 a 2:1. Při prvním gólu zachytil Rutta u pravého mantinelu nahozený kotouč a přihrávkou z vlastního pásma založil rychlý kontr, který zakončil William Eklund. V úvodu druhé třetiny vyrovnal z dorážky Faksa, který v posledních jedenácti zápasech vůbec nebodoval a skóroval poprvé od 8. ledna.

Hostům vrátil ve 38. minutě vedení Zadina střelou z pravého kruhu a puk skončil těsně za brankovou čárou. Rozhodčí ještě situaci prověřovali u videa a gól uznali. Na začtáku třetiny využil přesilovou hru Jason Robertson a o výhře Dallasu rozhodl v sedmé sérii nájezdů Jamie Benn. V pátém kole rozstřelu mohl ukončit zápas Zadina, ale bekhendovým blafákem minul branku.

Nečas otevřel skóre ve 31. minutě střelou z levého kruhu a ještě do přestávky odskočila Carolina na 3:0. V poslední části ale úřadovali hosté. Po pěti minutách třetí třetiny bylo vyrovnáno 3:3 a vítězný gól dal v 57. minutě Sean Monaham. Dvěma trefami se na obratu podílel Nino Niederreiter.

Po dlouhých osmnácti zápasech a téměř dvou měsících bodoval Kubalík v NHL. Český útočník sice netrefil puk v mezikruží ideálně, ale kotouč se dostal k Thomasi Chabotovi, který snížil střelou do odkryté branky v 59. minutě na 2:3. Při risku Ottawy bez gólmana ale zpečetil výhru Philadelphie Cam York. Dva góly vítězů dal Tyson Foerster.

Boston podlehl na ledě New Yorku Islanders 1:5. Kyle Palmieri zkompletoval hattrick už v čase 12:19 a domácí vedli ve 31. minutě o pět branek. David Pastrňák si připsal tři záporné body za účast na ledě při vstřelené a inkasované brance.

NHL:

Carolina – Winnipeg 3:5, NY Islanders – Boston 5:1, Seattle – Edmonton 1:2, Nashville – Colorado 5:1, Buffalo – Vegas 7:2, Toronto – NY Rangers 4:3 po sam. nájezdech, Tampa Bay – Montreal 4:3 po sam. nájezdech, Philadelphia – Ottawa 4:2, Chicago – Columbus 2:5, St. Louis – Minnesota 3:1, Dallas – San Jose 3:2 po sam. nájezdech, Detroit – Florida 0:4.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.