Aktualizace: 21.06.2024 21:02

Praha – Druhý den festivalu Metronome Prague nabídl mimo jiné německé Milky Chance. Jejich večerní vystoupení navzdory nepřízni počasí postupně přilákalo několik tisíc diváků. Mnoho z nich si i v pláštěnkách proti dešti s chutí zatancovalo na rytmické písně dua Clemens Rehbein a Philipp Dausch, které podpořilo několik koncertních muzikantů. Milky Chance, kteří se na Spotify mohou chlubit miliony posluchačů měsíčně, vděčnému publiku nabídli i hity Colorado, Synchronize a Living In A Haze z jejich poslední desky Living In A Haze.

Program na hlavní scéně odpoledne otevřelo vystoupení britské kapely The Last Dinner Party, jejíž pět členek doplnil koncertní bubeník. Držitelky letošní Brit Awards v kategorii Vycházející hvězda zaujaly přibližně tisícovku posluchačů, kteří se přes deštivé počasí shromáždili pod pódiem. Kapela svým zábavným vystupováním potvrdila slova hudebních odborníků, že čerpá zvukovou inspiraci od interpretů, jako jsou Kate Bushová, Florence + The Machine nebo Queen. Vedle skladeb ze své debutové desky, která se mimo jiné stala ve Velké Británii nejrychleji prodávanou albovou prvotinou na vinylu v tomto století, hudebnice potěšily posluchače písní Wicked Game převzatou od Chrise Isaaka.

Z tuzemských interpretů se dnes na jedné z klubových scén představila například indie-rocková skupina I Love You Honey Bunny, která má na kontě stovky koncertů v Evropě, turné v Kanadě i účast na festivalech Sziget v Maďarsku či Envol et Macadam v Kanadě. Vystoupil také mladý zpěvák Sofian Medjmedj. Ve večerních hodinách ještě Honza Ponocný představí projekt Circus Ponorka + Deep Blue Sea Orchestra, který vznikl jako speciál pro Festival filmové hudby.

Letošní program od čtvrtka do nedělního rána nabízí osm desítek hudebních vystoupení. V sobotu večer se poprvé v Česku na pražském Metronomu představí největší hvězda jeho sedmého ročníku, britská zpěvačka Raye, která si z letošního předávání Brit Awards odnesla šest ocenění. Z českých interpretů vystoupí například Janek Ledecký, který společně s dalšími kolegy v kapele pojmenované 333 chystá pro závěrečný den festivalu poctu věnovanou Bobu Dylanovi s názvem Mr. Everest. Po něm na scéně umístěné na Křižíkově fontáně zahraje skupina We are Domi se zpěvačkou Dominikou Haškovou a formace Lake Malawi.

Pořadatelé se spojili se studentským projektem Kreativní kampus, který zajišťuje divadelní program. Nedílnou součástí je i výtvarné umění. Poprvé na Metronome Prague otevřeli vlastní Met Gallery – výstavní prostor současného umění, kde se zájemci mohou zapojit do 3D tisku jednoho z děl. Novinkou je Podcast stage, kde lze přihlížet natáčení oblíbených podcastů, a Opero Forum, ve kterém se uskuteční řada diskusí a slam poetry.

Loňský ročník Metronome Prague navštívilo během tří dní přibližně 22.000 lidí. Pořadatelé stejně jako loni pracují s rozpočtem přibližně 100 milionů korun.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.