Aktualizace: 7.05.2024 23:01

Paříž – Fotbalisté Dortmundu si zahrají finále Ligy mistrů. V odvetě semifinále na hřišti Paris St. Germain znovu zvítězili 1:0 a zopakovali stejnou výhru z úvodního duelu. Borussia prošla do finále po 11 letech, Pařížané si zahráli o nejprestižnější klubovou trofej pouze před čtyřmi roky. Zápas v Parku princů rozhodl zkušený obránce Mats Hummels. Domácí v odvetě celkem čtyřikrát trefili brankovou konstrukci.

Dortmund v londýnském finále ve Wembley narazí na lepšího z dvojice Bayern Mnichov – Real Madrid. První zápas v Bavorsku skončil 2:2.

Borussia byla ve finále LM dosud dvakrát. V sezoně 1996/97 soutěž ovládla, o 16 let později právě ve Wembley podlehla Bayernu. Právě s bavorským gigantem by se mohla na stejném místě utkat znovu, pokud i on zvládne odvetu na hřišti „Bílého baletu“.

Paris St. Germain – Borussia Dortmund 0:1 (0:0)

Branka: 50. Hummels. Rozhodčí: Orsato – Carbone, Giallatini – Irrati (video, všichni It.). ŽK: Dembélé, Hakimí – Sabitzer, Hummels. Diváci: 48.229 (vyprodáno). První zápas 0:1, postoupil Dortmund.

Sestavy:

PSG: Donnarumma – Hakimí, Marquinhos, Beraldo, Nuno Mendes – Zaire-Emery (76. I Kang-in), Vitinha, Fabián Ruiz (64. Asensio) – Dembélé, Ramos (64. Barcola), Mbappé. Trenér: Enrique.

Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Can, Sabitzer – Sancho (67. Süle), Brandt (85. Nmecha), Adeyemi (56. Reus) – Füllkrug. Trenér: Terzic.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.