Komerční prezentace Aktual.: 13.10.2024 13:26

Brno – Hráči Brna a Mladé Boleslavi uzavřou pondělní dohrávkou 11. kolo hokejové extraligy. Kometa, která bodovala čtyřikrát po sobě a z toho tři zápasy vyhrála, se může Bruslařům přiblížit. Ztrácí na ně čtyři body. Středočeši dosud prohráli jen dvakrát z devíti vystoupení v nové sezoně. Utkání začne v 18 hodin.

Jihomoravané v posledních utkáních výrazně přidali oproti sérii tří duelů ve 4. až 6. kole, v nichž dali vždy jen po gólu a nezískali ani bod. Proti Mladé Boleslavi se představí potřetí za sebou před svými diváky a budou se snažit navázat na výhry s Českými Budějovicemi (3:0) a Vítkovicemi, které v pátek zdolali svěřenci kouče Kamila Pokorného 5:3.

„Budeme chtít potvrdit, že tohle je ten aktivní hokej, který chceme hrát. Kdo dá góly, je jedno, ale musíme jít přesně tímhle směrem. Každé body jsou důležité, ale nesmíme si myslet, že se zvedáme. Pořád toho máme spoustu před sebou a nesmíme polevit. Vždy je potřeba se soustředit na nejbližší zápas,“ uvedl útočník Lukáš Cingel.

Mladá Boleslav ztrácela před rozehráním 11. kola čtyři body na vedoucí Litvínov, ale se zápasem k dobru. Venku se však Středočeši představí teprve počtvrté. Poslední vzájemný souboj na brněnském ledě zkraje února dokázali Mladoboleslavští vyhrát 3:2 v prodloužení.

„Začátek sezony je důležitý, chtěli jsme ho chytit. Možná někdo nečekal, že na tom budeme tak dobře. Nesmíme se uspokojit a musíme makat dál. V Brně musíme být o malinko lepší než v posledním utkání,“ řekl zkušený útočník Jan Buchtele, jehož tým hrál naposledy ve čtvrtek a přehrál doma Hradec Králové po výsledku 2:1.

„Bude tam určitě skvělá atmosféra jako vždycky. Budeme chtít předvést zodpovědný výkon a sebrat zase nějaký bodík, ať se v tabulce udržíme nadále co nejvýše,“ dodal Buchtele.

Statistické údaje před pondělní dohrávkou 11. kola hokejové Tipsport extraligy:

HC Kometa Brno (8.) – BK Mladá Boleslav (4.).

Začátek zápasu: 18:00.

Nejproduktivnější hráči: Kristián Pospíšil 10 zápasů/9 bodů (0 branek + 9 asistencí) – Dominik Lakatoš 8/9 (3+6).

Statistiky brankářů: Michal Postava průměr 2,17 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 91,97 procenta a jednou udržel čisté konto, Gašper Krošelj 2,03 a 88,89 – Dominik Furch 1,58, 92,22 a jednou udržel čisté konto, Jan Růžička 5,00 a 87,18.

Zajímavosti:

– Kometa bodovala čtyřikrát za sebou a z toho třikrát vyhrála.

– Brňané doma po úvodních dvou zápasech bez bodu třikrát za sebou zvítězili.

– Mladá Boleslav vyhrála čtyři z posledních pěti zápasů.

– Bruslařský klub zvítězil venku ve dvou ze tří duelů v této sezoně.

– Mladá Boleslav vyhrála tři z uplynulých čtyř vzájemných zápasů.

Podíl.
Exit mobile version