Aktualizace: 22.02.2024 23:48

H. Králové/Liberec – Deště rozvodnily dnes večer toky na severu Čech. Řeka Labe dosáhla ve Vestřevi na Trutnovsku druhého povodňového stupně ze tří, dalších sedm úseků toků bylo po 23:30 na nejnižším, prvním stupni. Většina rozvodněných úseků řek je v Královéhradeckém kraji, tři jsou v Libereckém kraji. Vyplývá to z údajů na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Deště zvedly hladiny na stupně povodňové aktivity na čtyřech místech na Labi na Trutnovsku a na jednom místě na Úpě v Trutnově. Stoupla i Jizera na dvou místech na Semilsku a Jablonecku a Lužická Nisa v Liberci.

Labe bylo po 23:30 na druhém povodňovém stupni ve Vestřevi a na prvním stupni u nádrží Labská a Les Království a ve Špindlerově Mlýně. Přímo v Trutnově v Horním Starém Městě se zvedla na první stupeň hladina Úpy. V Libereckém kraji stoupla hladina Jizery v Jablonci nad Jizerou a Železném Brodě a také hladina Lužické Nisy v Liberci.

ČHMÚ dnes vydal výstrahu před vydatnými dešti, která platí do sobotního poledne pro část severních a východních Čech a severu Moravy. Na severovýchodě Čech a také části jihozápadu Čech platí do odvolání i výstraha před nárůstem hladin toků na povodňové stupně.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.