Aktualizace: 12.02.2024 16:17

Nové Město na Moravě (Žďársko) – Biatlonistku Markétu Davidovou čeká v úterý na domácím mistrovství světa v Novém Městě na Moravě vytrvalostní závod, myšlenky na zopakování tři roky starého triumfu z Pokljuky v hlavě nemá.V rozhovoru s novináři si přála, aby si na náročné trati dobře rozvrhla síly. Fanoušci ve Vysočina Areně jí dodávají energii.

„Zítra to pro mě bude závod jako každý jiný,“ řekla Davidová, která je poslední českou mistryní světa a medailistkou ze světového šampionátu. „Nic takového ale v hlavě nemám. Nepřemýšlím nad tím,“ uvedla sedmadvacetiletá reprezentantka.

Ve vytrvalostním závodě byla na posledních čtyřech vrcholných akcích včetně olympijských her v první desítce. Minulý rok skončila na šampionátu v Oberhofu desátá. „Myslím, že už obecně ty čtyřpoložkové závody beru trochu jinak. Nemám k nim již takový odpor,“ řekla Davidová.

Závodnici z Janova nad Nisou povzbudilo deváté místo v nedělním stíhacím závodu, díky němuž vyrovnala nejlepší výsledek v sezoně. Měla desátý nejrychlejší běh, na střelnici udělala dvě chyby. „Myslím, že dělám věci furt stejně. Včera to ale padalo. Byla jsem ráda, že se ta práce, kterou se snažím dělat, občas vrací. Mým cílem je v ní pokračovat,“ prohlásila.

Přestože na ni doléhá únava, na další závody se těší. Důvodem je bouřlivá domácí kulisa. „Závody tady jsou obecně na dobití baterek,“ řekla. „Trať je ale náročná. Bere hodně sil,“ doplnila.

Z toho důvodu si chce do úterního závodu na 15 kilometrů rozvrhnout ideálně síly. Přála si, aby podmínky na trati byly alespoň takové jako v neděli. „Bude důležité fakt nepřepálit to první kolo. Jak tu lidi křičí, člověk má tendenci do toho dát od začátku maximum. Jet na tomhle sněhu od začátku úplnou kudlu se ale nevyplácí,“ dodala Davidová.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.