Hasičský záchranný sbor dostane dvanáct vozidel Tatra na odklízení nepořádku po povodních. Může si je pak nechat.

Skupina Czechoslovak Group (CSG) daruje Hasičskému záchrannému sboru (HZS) České republiky na pomoc při povodních 12 vozidel Tatra v hodnotě přes 102 milionů korun. Některá tato vozidla už hasiči využívají, další můžou být expedována v nejbližších dnech. Informaci sdělil mluvčí CSG Andrej Čírtek. Součástí CSG je i kopřivnická automobilka Tatra Trucks.

CSG hasičům daruje devět sklápěček na podvozku typu Tatra Phoenix, z toho tři v provedení 8×8 a šest v provedení 6×6, a tři jeřáby na podvozku typu Tatra Force. Část sklápěček už hasiči využívají místech zasažených povodněmi.

„Jako společnost sídlící v Moravskoslezském kraji jsme my i někteří naši dodavatelé a zaměstnanci přímo zasaženi následky tragických povodní. I v nelehkých podmínkách pokračujeme ve výrobě a plníme závazky vůči našim zákazníkům a partnerům. Mezi nimi je dlouhodobě i HZS ČR. Ten tradičně využívá flotilu vozidel Tatra, která díky jedinečným vlastnostem svého podvozku mohou být nasazena i v epicentru živelných pohrom,“ uvedl vedoucí odboru prodeje hasičské a speciální techniky Tatra Trucks Radim Studený.

Čírtek uvedl, že CSG českého podnikatele Michala Strnada vozidla darovala hasičům v souvislosti s potřebou odklízet následky povodní. Auta ale zůstanou v trvalém vlastnictví HZS, aby dlouhodobě posílila jeho schopnosti nejen v boji s následky živelných katastrof, ale i při plnění dalších úkolů.

„Česká automobilka Tatra je dlouholetý partner HZS. V profesionálních i dobrovolných sborech slouží stovky tatrovek. Skutečná síla partnerství se projeví až v těžkých situacích, jako jsou letošní povodně. Vážíme si mimořádného daru, který nám skupina CSG poskytla a který je okamžitě využíván při plnění úkolů integrovaného záchranného systému,“ uvedl generální ředitel HZS Vladimír Vlček.

CSG je globálně působící holding. Hlavní výrobní podniky má v Česku, na Slovensku, ve Španělsku, v Itálii, Indii, Velké Británii a v USA. Zaměřuje se na strojírenství, automobilový, železniční, letecký a obranný průmysl. Součástí skupiny jsou například automobilka Tatra Trucks, výrobce malorážové munice Fiocchi nebo český výrobce radarů Eldis. V podnicích holdingu CSG a propojených firmách pracuje více než 10 000 lidí.

Mohlo by vás zajímat:

Spotlight moment: Západ dělá obrovskou chybu, k válce na Ukrajině musí změnit přístup | Video: Tým Spotlight

Podíl.
Exit mobile version