Aktual.: 12.10.2024 18:24

Brandýs nad Labem (u Prahy) – Dálnici D10 mezi exity 10 a 14 u Brandýsa nad Labem dnes vpodvečer v obou směrech uzavřely práce na instalaci nové ocelové konstrukce mostu, který nad ní vede. Stavbaři ji budou do finální polohy usazovat s pomocí těžkého jeřábu. Uzavírka potrvá podle předpokladů do nedělního rána. V 18:00 byl úsek uzavřen v obou směrech, řekla ČTK policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

„Na bezpečnost silničního provozu budou po celou dobu uzavírky dohlížet hlídky z dálničního oddělení Brodce,“ řekla mluvčí. Objízdná trasa vede přes Brandýs nad Labem.

Původní železobetonový most Správa železnic (SŽ) nechala zdemolovat, nahrazuje ho novým s obloukovou ocelovou konstrukcí. Takzvaný Langerův trám má rozpětí 68 metrů a váží 400 tun. Umožní budoucí rozšíření dálnice o třetí pruh v každém směru. Vlaky z Čelákovic do Brandýsa začnou využívat nové přemostění na konci října.

Přestavba mostu si vyžádala také omezení na železnici, výluka mezi Čelákovicemi a Brandýsem potrvá do 29. října. Od 14. do 17. října bude navíc přerušený provoz na celé trati z Čelákovic do Neratovic.

Práce na rekonstrukci mostu na trati z Čelákovic do Neratovic za více než 154 milionů korun provádí společnost Eurovia CZ.

 

 

 

Podíl.