V Českém Švýcarsku se začala natáčet vánoční pohádka Tři princezny (zdroj: ČT24)

Filmový štáb České televize začal natáčet letošní vánoční pohádku. První záběry vznikají v lesích v Českém Švýcarsku, odtud se filmaři přesunuli na zámek Hrubý Rohozec u Turnova. Režisérem pohádky Tři princezny je Tomáš Pavlíček.

V pohádce Tři princezny budou se zlem ztělesněným královnou Mortanou bojovat dívky. Tvůrci věří, že genderově převrácené role s sebou nesou neotřelý způsob řešení pohádkových bojů.

Scénář Hany Cielové a Zdeňka Jecelína režíruje Tomáš Pavlíček, jehož poslední film, černá komedie Přišla v noci, obdržel nominace na několik Českých lvů. Tři princezny jsou pro tohoto filmaře pohádkovým debutem. „Přinese především hodně dobrodružství a já se taky snažím, aby tam bylo hodně humoru,“ uvedl.

Tři princezny – v podání Josefíny Markové, Doroty Šlajerové a Sáry Černochové – se vydají na záchrannou misi. „Hraju krále Jindřicha, otce tří dcer, které se vypraví do sousedního království, aby zachránili to naše malé,“ prozradil Martin Pechlát.

Rodinné loučení se točilo na zámku Hrubý Rohozec, pro zachycení spálené krajiny, kterou princeznovské trio putuje, využili filmaři místa národního parku České Švýcarsko zasažené v létě 2022 požárem. Nejschopnější z dívek získá ruku prince Felixe. „Felixe nejvíce charakterizuje síla vnitřního světa, ze kterého se nechce dostat pryč, což vede k určitě rezignaci a nečinnosti, ale ve výsledku je těžké se na něj zlobit,“ popsal prince jeho představitel Josef Trojan.

Natáčení Tří princezen zabere štábu celkem jedenadvacet dní. Premiéru pohádky uvidí diváci během vánočních svátků.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.