Aktualizace: 5.03.2024 15:52

Praha/Londýn – Fotbalista Vladimír Coufal si s novým trenérem české reprezentace Ivanem Haškem osobně vyříkal listopadovou aféru a těší se na návrat do národního mužstva. Obránce West Hamu to řekl v rozhovoru pro Canal+ Sport. Coufal byl v závěru kvalifikace na mistrovství Evropy spolu s Jakubem Brabcem a Janem Kuchtou kvůli návštěvě olomouckého nočního podniku Belmondo vyřazen z národního celku, který tehdy vedl Jaroslav Šilhavý. Hašek své rozhodnutí oznámí nejpozději příští středu 13. března, řekl ČTK mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Trojice opor dva dny před rozhodujícím posledním zápasem evropské kvalifikace proti Moldavsku navštívila diskotéku, kde popíjela, a na hotel se vrátila až nad ránem. Výkonný výbor FAČR krátce nato rozhodl, že o osudu vyřazených hráčů rozhodne nový trenér po Šilhavém, který navzdory postupu na mistrovství Evropy u mužstva skončil.

Hašek se se všemi třemi oporami spojil. „Je to všechno uzavřené,“ prohlásil Coufal. „Bude záležet na mých výkonech a herním vytížení, ale myslím si, že se mnou (Hašek) nemá žádný problém,“ doplnil jednatřicetiletý bývalý hráč Liberce či Slavie.

„Trenér Hašek se všemi třemi hráči v uplynulých týdnech osobně mluvil. Nejpozději 13. března, kdy je naplánována nominace, oznámí, jakým způsobem k těmto hráčům přistoupí,“ řekl ČTK mluvčí národního týmu Šedivý.

Hašek, který se ujal reprezentace v lednu, byl Coufala a jeho spoluhráče ve West Hamu, kapitána českého mužstva Tomáše Součka, osobně navštívit. „Byl se tady na nás podívat na utkání s Brentfordem. Po utkání jsme si sedli. Musím říct, že to bylo moc příjemné povídání, pan Hašek je velký sympaťák,“ řekl Coufal.

„Všechno je v pohodě, těším se na společné zážitky a zápasy. Doufám, že se nám podaří udělat dobrý výsledek na Euro. Ale hlavním cílem bude, abychom se po dlouhé době kvalifikovali na mistrovství světa,“ doplnil.

West Ham v průběhu sezony uplatnil opci a prodloužil s ním smlouvu. „Byli jsme s klubem domluveni, že se opce uplatňovat nebude a místo toho se podepíše nová smlouva. Nakonec ji klub ale uplatnil. Teď se bavíme o nové smlouvě, dostal jsem nějaký návrh, který je ale za mě a naši stranu neakceptovatelný. Zatím mám smlouvu od tohoto léta ještě na další rok. Uvidíme, co přijde v létě,“ prohlásil Coufal.

Jeho prioritou je ve West Hamu zůstat. „Jak já, tak moje rodina jsme v Londýně spokojení. Zvykl jsem si na klub, přesun s dětmi by nebyl nejjednodušší. Niky tady hraje fotbal, má tady svou školu. Natálka už teď taky. Mojí prioritou je zůstat v klubu, ale uvidíme, jak se to podaří vyřešit s tou smlouvou,“ dodal čtyřicetinásobný reprezentant.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.