Aktualizace: 14.05.2024 13:38

Ostrava – Festival Colours of Ostrava letos připravuje speciální seznamku pro nezadané návštěvníky. Zájemci, kteří se předem zaregistrují, budou moci každý festivalový den hledat svůj protějšek na speciálních setkáních. Ta se uskuteční na zatím utajeném místě. Novinářům to dnes řekl dramaturg festivalu Filip Košťálek. Festival se v Dolních Vítkovicích uskuteční 17. až 20. července. Vystoupí na něm například Lenny Kravitz či Sam Smith.

„Při příležitosti 20. ročníku jsme si nechali udělat průzkum. Na základě získaných dat jsme například zjistili i to, že 37 procent našich fanoušků navštívilo festival jako singles. Někteří pak dokonce s myšlenkou najít na Colours of Ostrava polovičku,“ uvedl Košťálek.

Loni informaci mezi veřejnost vypustili pořadatelé jako aprílový nápad. Do roka se ale nakonec Láskyplná seznamka stala skutečností. Seznamovací akce se bude konat jednou denně. Každý večer se pak pro všechny, kteří se na festivalu seznámili, bude konat společná párty.

Během festivalu se bude konat na 100 koncertů. Připravena ale budou i divadelní představení. Přijede například divadlo NOD, které uvede svou hru The Legend of Lunetic. Ta je parodií na chlapeckou kapelu Lunetic. Divákům se představí i další soubory. Přijede Divadlo Husa na Provázku, uskupení Losers, Kampa, Ztracená existence, VOSTO5 či Spitfire Company.

Hlavní hvězdou letošního ročníku festivalu Colours of Ostrava bude americký zpěvák Lenny Kravitz. V industriálním areálu Dolních Vítkovic zazpívá i skladby z chystané desky Blue Electric Light. Lenny Kravitz vystupuje na evropských festivalech zřídka. Je držitelem mnoha ocenění. V letech 1999 až 2002 získal čtyřikrát za sebou Grammy za mužský rockový vokální výkon, čímž vytvořil dosud nepřekonaný rekord. Úspěch mu přineslo první funkrockově laděné album Let Love Rule z roku 1989, na kterém si nahrál většinu nástrojů sám. Po vydání tohoto debutu začal dostávat nabídky vystupovat jako předskokan na koncertech takových hvězd jako Tom Petty, Bob Dylan a David Bowie.

Organizátoři už dříve zveřejnili také další nová jména příštího ročníku. Na festival se po 18 letech vrací newyorská punková legenda Gogol Bordello, dále byla ohlášena afrobeatová kapela Bixiga 70 z Brazílie a galicijská hudebnice Mercedes Peónová. Z Austrálie dorazí rapper Genesis Owusu a z Glasgow skladatel a zpěvák se syrovým hlasem Murdo Mitchell. Vystoupí i již dříve ohlášení Sam Smith, rocková legenda Queens of the Stone Age, britský producent a zpěvák James Blake, multiinstrumentalista Dennis Lloyd či texaské trio Khruangbin.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.