Komerční prezentace Aktual.: 11.10.2024 22:49

Praha – Čeští fotbalisté ve třetím utkání Ligy národů zdolali doma Albánii 2:0 a připsali si druhé vítězství ve skupině B1. Obě branky dal před téměř 18 tisícovkami diváků útočník Tomáš Chorý, který otevřel skóre už ve třetí minutě a po hodině hry přidal pojistku. Český celek částečně oplatil soupeři loňskou porážku 0:3 z venkovního vzájemného duelu v evropské kvalifikaci.

Svěřenci trenéra Ivana Haška navázali na minulé vítězství 3:2 nad Ukrajinou a v Lize národů po zářijovém úvodním debaklu 1:4 v Gruzii podruhé za sebou zvítězili. Výrazně tak posílili své šance na postup do elitní divize A, kam přímo projde vítěz skupiny. Druhý tým bude čekat dvojzápas play off.

Liga národů zároveň dává reprezentacím dodatečnou šanci zahrát si o účast na vrcholných turnajích. Čtvrtý ročník je propojen s bojem o mistrovství světa v roce 2026. Čtyři nejlepší celky, které neuspějí v klasické kvalifikaci, se dostanou do play off o šampionát. Haškovi svěřenci v pondělí uzavřou říjnový sraz venkovním zápasem proti Ukrajině v jejím domácím azylu ve Vratislavi.

Fotbalová Liga národů – 3. kolo skupiny B1:

Česko – Albánie 2:0 (1:0)

Branky: 3. a 63. Chorý. Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Berthomieu – Millot (video, všichni Fr.). ŽK: Hložek – Daku, Sylvinho (trenér). Diváci: 17.823.

Česko: Kovář – Vitík, Holeš, Bořil – Coufal, Souček, Červ (90.+2 Král), Provod (87. Lingr) – Černý (69. Hložek), Šulc (90.+2 Čvančara) – Chorý (87. Kuchta). Trenér: Hašek.

Albánie: Strakosha – Hysaj, Ismajli, Kumbulla, Mitaj – Ramadani, Asllani – Asani (65. Hoxha), Laci (77. Seferi), N. Bajrami (87. Muci) – Daku (65. Tuci). Trenér: Sylvinho.

Podíl.
Exit mobile version