Komerční prezentace Aktual.: 21.10.2024 18:32

Praha – Česko má před sebou převážně teplý týden. Dnes odpoledne se místy teploty dostaly přes 21 stupňů Celsia a v dalších dnech bude až 19 stupňů. Přes noc ale mohou klesnout téměř k nule. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Obloha se přes týden bude střídavě zatahovat a vyjasňovat a objeví se i déšť či přeháňky.

Po teplém dnešku se i v úterý zřejmě teploty dostanou skoro ke dvacítce. Nejvyšší denní teploty budou podle ústavu většinou mezi 14 až 19 stupni a počasí bude jasné až polojasné. Odpoledne a večer se od západu postupně zatáhne a v Čechách se místy objeví déšť nebo přeháňky.

Ve středu už bude zataženo až oblačno, opět bude místy pršet a maximální denní teploty klesnou na 11 až 15 stupňů. Pak se ale ve čtvrtek vyjasní a nejvyšší denní teploty se dostanou na 13 až 17 stupňů. I v pátek mohou teploty vystoupat až na 17 stupňů, ačkoli zpočátku bude obloha pravděpodobně zatažená. O víkendu potom bude oblačno až zataženo, místy s deštěm, a teploty budou nejvýše kolem 15 stupňů.

Ačkoli příští dny budou pravděpodobně ještě teplé, v nocích se může při vyjasnění výrazně ochladit. Třeba v noci na úterý teplota může klesnout při malé oblačnosti a slabém větru jen na tři stupně nad nulou, v noci na čtvrtek dokonce na jeden stupeň a v noci na pátek při zmenšené oblačnosti na dva stupně.

Po nejbližší čtyři týdny se celkově nebudou teploty pravděpodobně vymykat dlouhodobému průměru pro toto období. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí ČHMÚ. Právě jen tento týden budou teploty podle ústavu nadprůměrné a v dalších třech týdnech už na úrovni normálu. Také objem srážek bude zřejmě v období ode dneška do neděle 17. listopadu odpovídat dlouhodobému průměru.

Podíl.
Exit mobile version