ČTK

Aktualizováno před 51 minutami

Hasiči po Česku zasahují u spadlých stromů po bouřce, na několika místech čerpali vodu. Evidují zatím 90 událostí v Jihomoravském kraji, především na Brněnsku a Blanensku. V některých krajích déšť také zkomplikoval silniční provoz, padaly kroupy velikosti pingpongových míčků. Události jsou bez zranění, déšť postupuje směrem na východ Moravy.

Výjezdy spojené s bouřkou hasiči evidují od 15:00. V drtivé většině jde o popadané stromy či větve, a to hlavně na jihu Česka, na Brněnsku, především u Tišnova, a také na Blanensku. Práci mají i na Vyškovsku.

„Na Vyškovsku jde především o čerpání vody,o hned několikrát v Ivanovicích na Hané. Události jsou momentálně bez zranění,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška na sociální síti X.

Mimo odstraňování spadlých stromů a čerpání vody hasiči vyjíždějí i k odstraňování nebezpečných stavů. Například v Dolních Loučkách na Brněnsku zasahují u poškozené střechy tělocvičny, kde se odtrhla část plechu.

Problémy jsou i na kolejích, podle webu Českých drah stojí provoz na trati 250 v úseku Tišnov – Řikonín kvůli poruše zabezpečovacího zařízení po bouřce. V úseku je zavedena náhradní autobusová doprava.

Velmi silné bouřky s přívalovým deštěm, krupobitím a nárazovým větrem dnes večer zasáhnou podle meteorologů hlavně východní polovinu země. Na východě Moravy a Slezska hrozí do noci. Aktuální výstraha meteorologů na velmi silné bouřky tam skončí až hodinu po půlnoci.

Podíl.
Exit mobile version