Aktualizace: 26.05.2024 12:54

Praha – České semifinále proti Švédsku na hokejovém mistrovství světa v sobotu v televizi sledovalo méně lidí než čtvrteční české čtvrtfinále proti USA. Sobotní přenos měl ale ze všech zápasů šampionátu dosud nejvyšší podíl na publiku, dívalo se na něj víc než 72 procent lidí u obrazovek. Vyplývá to z informací, které dnes ČTK poskytla mluvčí České televize Vendula Krejčová.

Semifinále proti Švédsku v sobotu odpoledne na programu ČT Sport sledovalo 1,94 milionu lidí, alespoň na chvíli si zápas v televizi pustilo 3,02 milionu lidí. „Je to utkání, které mělo doposud nejvyšší podíl na publiku (72,41 procenta), téměř tři čtvrtiny diváků u obrazovek sledovaly v tu dobu MS v hokeji,“ uvedla Krejčová. Dalších 150.000 až 200.000 fanoušků podle informací ČTK sledovalo přenos přes internetové iVysílání.

Čtvrtfinále mezi Českem a USA sledovalo ve čtvrtek na programu ČT Sport 2,073 milionu diváků, což je dosud nejvíce na šampionátu. Přenos byl zároveň nejsledovanějším pořadem na všech tuzemských televizích od loňské vánoční pohádky Tři zlaté dukáty 25. prosince. Nejvíce sledovaným sportovním přenosem v ČT nicméně zůstává zápas Česko-Slovensko na zimních olympijských hrách v Soči v roce 2014, který vidělo 2,345 milionu diváků.

Do tabulek sledovanosti může promluvit dnešní večerní finále mistrovství světa, ve kterém se čeští hokejisté v Praze utkají se Švýcarskem.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.