Česká televize připravuje na tuto neděli mimořádný benefiční koncert na pomoc pro postižené povodněmi. V pražském klubu Doupě vystoupí bez nároku na honorář David Koller s Kollerbandem, Tomáš Klus, Janek Ledecký, Aneta Langerová, Adam Plachetka, Jiří Pavlica a Hradišťan, Kateřina Kněžíková, Lenka Dusilová, Karel Plíhal a další. Během přenosu budou moci diváci přispívat do sbírky SOS Povodně zřízené organizací Člověk v tísni. Benefiční koncert nabídne v neděli 22. září od 20:10 hodin program ČT1. Diváky provede večerem moderátorské duo Ester Janečková a Daniel Stach.

„Mimořádné události si žádají mimořádné pořady. Rozhodli jsme se proto uspořádat benefiční koncert, během kterého budou moci diváci přispívat na pomoc obětem povodní, které jsou mnohdy ničivější než ty v roce 1997. A vzhledem k tomu, že platí ‚Kdo rychle dává, dvakrát dává‘, rozhodli jsme se s kolegy koncert nabídnout divákům už tuto neděli,“ říká generální ředitel České televize Jan Souček.

Bez nároku na honorář vystoupí krátce po dvacáté hodině známá a zvučná jména především mainstreamové scény: David Koller s Kollerbandem, Tomáš Klus, Janek Ledecký, Aneta Langerová, Adam Plachetka, Jiří Pavlica a Hradišťan, Kateřina Kněžíková, Lenka Dusilová, Karel Plíhal a další.

Večerem v klubu Doupě provede moderátorská dvojice Ester Janečková a Daniel Stach. Kromě hudebních hostů nabídne Česká televize během přenosu vystoupení ředitele humanitární a rozvojové sekce Člověka v tísni Jana Mrkvičky.

Výtěžek mimořádného benefičního koncertu poputuje do sbírky SOS Povodně neziskové organizace Člověk v tísni. Za vybranou částku zajišťuje organizace okamžitou materiální pomoc, připravuje potravinové balíčky a nabízí potřebnou asistenci po opadnutí vody, zejména zvlášť zranitelným skupinám obyvatel. Poskytuje zasaženým lidem psychosociální podporu a dlouhodobě se zaměřuje na prevenci katastrof.

Sbírku mohou diváci podpořit zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS SOSPOVODNE 30, 90 nebo 190 na číslo 87 777 nebo darem v libovolné výši na sbírkový účet 72027202/0300. Průběžný stav sbírky, včetně možností přispění, nabídnou informační lišty během přenosu.

Sedmdesátiminutový koncert připravuje Centrum divadelní, hudební a zábavní tvorby spolu s tvůrčí producentskou skupinou Jiřího Hubače.

Podíl.