Komerční prezentace Aktual.: 12.10.2024 00:22

Praha – Česká televize dnes nabídne první z deseti přenosů soutěže StarDance. Diváky opět provede večery dvojice moderátorů Tereza Kostková a Marek Eben. O přízeň poroty i diváků budou celebrity usilovat s profesionálními tanečníky. Taneční páry začaly trénovat klasické i latinskoamerické tance v létě.

Vedle herce Filipa Blažka se z osobností na tanečním parketu v tomto ročníku objeví herečky Marta Dancingerová a Jana Paulová, osminásobná mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková, kuchařka Chili Ta a zpěvačka Lucie Vondráčková. Doplní je herec Oskar Hes, paralympionik Jiří Ježek, hudebník Ondřej Ruml a spisovatel Patrik Hartl.

Nově se mohou diváci do StarDance zapojit i se svým vlastním obsahem, a to díky aplikaci iReportér. Témata budou vyhlašovat tvůrci pořadu a společným jmenovatelem pro ně bude tanec. Pro děti a studenty z mateřských, základních a středních škol je určen projekt Tančí celá škola, který připravil portál ČT edu.

Lidé budou mít posedmé možnost v charitativnímu dílu 23. listopadu přispět nejen při přímém přenosu zasláním dárcovské SMS nebo finančním darem na sbírkový účet Centra Paraple. Za šest předchozích večerů pro Centrum Paraple pořadatelé vybrali přes 100 milionů korun, loni překonali rekord, když se za jeden večer vybralo přes 25 milionů korun.

ČT už dříve oznámila, že výkony tanečních párů bude hodnotit tříčlenná porota ve složení Tatiana Drexler, Richard Genzer a Jan Tománek, který nahradí Zdeňka Chlopčíka. Tománek se v soutěži čtyřikrát představil jako profesionální tanečník a v porotě usedl v desáté a jedenácté řadě, Chlopčík byl porotcem ve všech předchozích ročnících. Změna nastala i na pozici hlavního choreografa, kterou se rozhodl po několika letech opustit Marek Zelinka. Jeho místo si rozdělí choreografové Ivana Hannichová a Martin Kolda.

Na televizních obrazovkách se taneční klání celebrit poprvé objevilo v Británii, kde ho BBC uvedla v roce 2004. Česká televize poprvé odvysílala StarDance o dva roky později. Soutěž patří k nejsledovanějším pořadům veřejnoprávní televize. Loňské finále, které ovládli Darija Pavlovičová a Dominik Vodička, si nenechaly ujít téměř dva miliony lidí.

Podíl.
Exit mobile version