Odbyt amerického výrobce elektromobilů Tesla ve druhém čtvrtletí klesl zhruba o pět procent, a to na 443 956 aut ze 466 140 před rokem. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Meziroční pokles odbytu vykázala už druhé čtvrtletí za sebou. Výsledek za druhé čtvrtletí je nicméně lepší, než očekávali analytici. Ti odbyt Tesly v anketě společnosti LSEG odhadovali v průměru na 438 019 vozů, napsala agentura Reuters.

Akcie Tesly reagovaly na nejnovější údaje o odbytu příznivě, krátce po zahájení dnešního obchodování si připisovaly kolem sedmi procent. Od začátku letošního roku nicméně vykazovaly zhruba desetiprocentní pokles. Tesla, v jejímž čele stojí miliardář Elon Musk, se v poslední době potýká se zostřenou konkurencí a zpomalením růstu poptávky po elektromobilech.

Tesla vykázala dvě čtvrtletí meziročního poklesu odbytu za sebou poprvé ve své historii, píše CNN. Tempo meziročního poklesu nicméně ve druhém čtvrtletí zpomalilo proti prvnímu kvartálu, kdy činilo téměř devět procent.

Automobilka se k příčinám poklesu odbytu ve druhém čtvrtletí zatím nevyjádřila. Pokles v prvním čtvrtletí dříve zdůvodnila mimo jiné problémy spojenými s narušením dopravy v Rudém moři a sabotáží, která si v březnu vynutila zhruba týdenní přerušení výroby v její německé továrně.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.