Komerční prezentace Aktual.: 28.10.2024 14:46

Ťiou-ťiang (Čína) – Tenistka Marie Bouzková v prvním kole v Ťiou-ťiang potvrdila pozici turnajové jedničky a Alexandru Ealaovou z Filipín porazila 7:5 a 7:6. Vítězný návrat na okruh WTA má za sebou Linda Fruhvirtová, která si poradila 6:0 a 7:5 s Kathinkou von Deichmannovou z Lichtenštejnska. Pro Tomáše Macháče skončil turnaj Masters v Paříži dalším zraněním. Nedlouho po ošetření pravé nohy vzdal zápas prvního kola s domácím tenistou Arthurem Rinderknechem za stavu 7:6 a 3:5.

Loňská finalistka Bouzková se na postup přes 150. hráčku světa nečekaně nadřela. První sadu rozhodla brejkem na 7:5, ve druhé vedla už 5:3, ale Ealaová při servisu šestadvacetileté Češky odvrátila tři mečboly a musel rozhodnout tie-break.

V něm Bouzková uspěla 7:4 a při celkově pátém mečbolu zápas ukončila. Ve druhém kole narazí na vítězku čínského souboje mezi kvalifikantkou Liou Fang-čou a Jao Sin-sin, která se do hlavní soutěže dostala až jako náhradnice.

Devatenáctiletá Fruhvirtová se v hlavní soutěži na okruhu WTA představila poprvé od června. Její další soupeřkou bude šestá nasazená Arantxa Rusová. S třiatřicetiletou Nizozemkou má česká tenistka vyrovnanou bilanci 1:1, naposledy s ní letos v Hobartu prohrála ve třech setech.

Macháče opět zradilo zdraví a na Masters v Paříži vzdal úvodní zápas

Pro Tomáše Macháče skončil turnaj Masters v Paříži dalším zraněním. Nedlouho po ošetření pravé nohy vzdal zápas prvního kola s domácím tenistou Arthurem Rinderknechem za stavu 7:6 a 3:5. Čtyřiadvacetiletý Macháč, olympijský vítěz ze smíšené čtyřhry, nedohrál už zářijové duely Davis Cupu a skrečoval i na turnaji ATP v Almaty.

Macháč zřejmě doplácí na náročný program v závěru sezony. Nad Rinderknechem dnes vybojoval úvodní set po výhře v tie-breaku 7:3, ale pak za stavu 0:3 si zavolal fyzioterapeuta. Problémy měl v oblasti pravého lýtka či achilovky. Po pauze skóre srovnal. O dva gamy později však ztratil vedení 40:0, prohrál pět výměn za sebou, přišel o servis a svůj debut ve francouzské metropoli ukončil.

Od zdravotních problémů v zářijovém Davis Cupu ve Valencii, kdy jej trápily křeče v noze, došel do semifinále na turnajích v Tokiu i na Masters v Šanghaji, vzdal v Almaty a v minulém týdnu prohrál čtvrtfinále ve Vídni.

V Paříži se představí ještě Jiří Lehečka, jehož v úvodním duelu čeká čerstvý šampion z Vídně Brit Jack Draper. Hrát by měli v úterý. Další český tenista Jakub Menšík zkoušel projít kvalifikací, ale její druhé kolo nedohrál.

Výsledky tenisových turnajů

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch, dotace 6,946.835 eur):

Dvouhra – 1. kolo:

Rinderknech (Fr.) – Macháč (ČR) 6:7 (3:7), 5:3 skreč, Griekspoor (Niz.) – Darderi (It.) 6:3, 6:4.

Turnaj žen v Ťiou-ťiang (tvrdý povrch, dotace 267.082 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

L. Fruhvirtová (ČR) – Von Deichmannová (Licht.) 6:0, 7:5, Korpatschová (Něm.) – Nugrohoová (Indon.) 6:0, 6:1, Bouzková (1-ČR) – Ealaová (Fil.) 7:5, 7:6 (7:4), Bouzasová (4-Šp.) – Dijasová (Kaz.) 6:4, 6:2.

Turnaj žen v Hongkongu (tvrdý povrch, dotace 267.082 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

Jüe Jüan (6-Čína) – Halepová (Rum.) 6:3, 6:3, Chan Š‘ (Čína) – Betovová (Rus.) 6:4, 6:2, Wang Si-jü (Čína) – Inoueová (USA) 6:3, 7:6 (7:2), Peraová (9-USA) – Saitoová (Jap.) 6:4, 6:4, Honová (Austr.) – Chongová (Hong.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra – 1. kolo:

Detiucová, Santamariaová (ČR/USA) – Ma Jie-sin, Zhaová (Čína/Kan.) 6:2, 6:1.
 

Podíl.
Exit mobile version