Aktualizace: 15.05.2024 06:56

New York – Hokejisté Bostonu vyhráli v semifinále Východní konference NHL na ledě Floridy i bez bodových příspěvků českých hráčů 2:1 a snížili stav série na 2:3. Hrdinou zápasu se stal Charlie McAvoy, který si připsal vítězný gól a přihrávku. Edmonton udolal Vancouver 3:2 trefou Evana Boucharda z poslední minuty a vyrovnal sérii na 2:2.

Boston ve své klubové historii ještě neotočil v play off NHL z 1:3 a boj o zlomení nelichotivého záznamu začal i bez svého lídra Brada Marchanda dobře. Jake DeBrusk nepřihrál zpoza branky do pravého kruhu napřahujícímu se Davidu Pastrňákovi, ale poslal puk před branku. Tam jej převzal nehlídaný Morgan Geekie a bekhendovou kličkou otevřel v páté minutě skóre.

Florida vyrovnala na začátku druhé třetiny z dorážky Sama Reinharta, ale Bostonu vrátil brzy vedení McAvoy střelou z mezikruží. Zbytek obstaral hostující gólman Jeremy Swayman, který zneškodnil celkem 28 pokusů domácích.

Edmonton vedl 2:0. První gól zápasu vstřelil ve 12. minutě v přesilové hře Leon Draisaitl a čtyřicet sekund před koncem druhé třetiny zvýšil Ryan Nugent-Hopkins. Vancouver ale manko ve třetí části zlikvidoval. Kontaktní branku dal ve 47. minutě Conor Garland a při hře bez brankáře vyrovnal Dakota Joshua. O 62 sekund později ale odmítl prodloužení Bouchard, který střelou z mezikruží rozhodl o výhře Oilers.

Výsledky 2. kola play off NHL:

Východní konference – 5. zápas:

Florida – Boston 1:2 (stav série: 3:2)

Západní konference – 4. zápas:

Edmonton – Vancouver 3:2 (stav série: 2:2)
 

 

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.