Aktualizace: 16.06.2024 16:20

Jurmala (Lotyšsko) – Beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová si na olympijských hrách v Paříži nezahrají. Poslední volné místo získaly na jejich úkor ve finále týmového Nations Cupu Nizozemky díky vítězství nad Českem 2:0. Nejprve Kylie Neuschaeferová s Markétou Svozilovou podlehly 1:2 na sety Kirsten Bröringové s Emi van Drielovou, následně stejným poměrem Hermannová se Štochlovou prohrály s Brecht Piersmaovou a Wies Bekhuisovou.

Štochlovou letos sužovaly zdravotní problémy, i proto se českým ženským jedničkám nepodařilo postoupit do Paříže z redukovaného žebříčku. Na finálový turnaj Nations Cupu v Lotyšsku se Češky dostaly až po přerozdělení míst, ale přes porážku s Polskem ve skupině postoupily po výhrách v play off nad Finskem a Itálií do finále. Poslední krok se jim ale udělat nepodařilo.

Hermannová přišla o možnost třetího startu pod pěti kruhy. V Riu de Janeiro i Tokiu startovala po boku Markéty Nausch Slukové, do Brazílie postoupily právě díky triumfu v tehdejším Kontinentálním poháru. Jedinými českými zástupci na písku pod Eiffelovou věží budou mistři světa Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.