Komerční prezentace Aktual.: 28.10.2024 13:48

Praha – Basketbalistky USK Praha přivítají v úterním 4. kole Evropské ligy Valencii a pokusí se jí oplatit porážku z úvodu sezony. V případě vítězství by se ujaly vedení ve skupině D a zajistily by si s velkou pravděpodobností postup do další fáze. Duel začne v hale Královka v 19:00.

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové, které obhajují v prestižní soutěži třetí místo, mají zatím bilanci dvou výher a jedné porážky. Tu utržily právě na hřišti Valencie, kde prohrály před necelými třemi týdny 62:80. Tehdy ale byly bez některých opor.

„Teď už to bude jiný zápas. Ve Valencii nás zničily fyzicky. Odpadly jsme v poslední čtvrtině, kdy už jsme neměly síly. Tři čtvrtiny jsme tam hrály dobře, ale v poslední to byla bída. Tím, že ale nyní máme už deset hráček na střídání, může to být úplně odlišné utkání,“ řekla ČTK Hejková.

Úřadující české mistryně vyhrály v Evropské lize poslední dva zápasy. Nejprve porazily doma Györ 82:68, před týdnem zvítězily i na palubovce Benátek 86:66. Valencie s Benátkami mají ve skupině rovněž bilanci 2-1, Györ zůstává bez vítězství. Do další fáze postupují tři týmy, přenáší si dosažené výsledky a body.

„Je dobře, že jsme Györu odskočily. Hrajeme u nich ještě venkovní zápas a není to tam snadné. Ty těžké soupeře jako Valencii a Benátky budeme mít nyní doma. Vše je v naší skupině otevřené,“ uvedla Hejková.

Pražanky už budou moci stejně jako proti Benátkám spoléhat na americkou pivotku Brionnu Jonesovou nebo španělskou rozehrávačku Maite Cazorlaovou. Stále chybí Australanka Ezi Magbegorová, která se k týmu připojí po listopadové reprezentační přestávce. Slovinská rozehrávačka Teja Oblaková by se měla vrátit až po Vánocích.

Nejužitečnější hráčkou USK je Španělka María Condeová, která má průměr 18 bodů na zápas a je čtvrtou nejlepší střelkyní soutěže. Naposledy proti Benátkám dala 20 bodů. Valencii táhne Američanka Nadia Fingallová s dvanáctibodovým průměrem, dalších 11,7 bodu nasbírala ukrajinská střelkyně Alina Jagupovová.

„Překvapilo mě, když ve druhém kole prohrály s Benátkami. Tipovala jsem, že si povedou daleko lépe. Je vidět, že ani Valencie ještě není hotovým týmem. Mají řadu nových hráček a spolupráce ještě u nich úplně nefunguje,“ doplnila Hejková.

 

Podíl.
Exit mobile version