Aktual.: 12.09.2024 11:00

Praha – Britská značka supersportovních vozů Aston Martin otevře svou první prodejnu v Česku. Na českém a slovenském trhu bude vozy, které proslavil filmový agent James Bond, prodávat společnost CarTec Group Karla Kadlece. Showroom bude umístěný v pražských Strašnicích v areálu CarTec Group. Firma to dnes oznámila novinářům.

Prodejní a poprodejní služby společnost Aston Martin Prague spustí začátkem čtvrtého čtvrtletí letošního roku, nová prodejna a servis budou dokončené na začátku roku 2025. Spolu s prodejem nových vozů nabídne Aston Martin v Praze v blízké budoucnosti také výběr prověřených použitých vozů.

„Přidání značky Aston Martin do portfolia luxusních výrobců, které v současnosti zastupujeme, posiluje strategickou pozici společnosti CarTec jako předního dovozce a prodejce luxusních vozů v regionu.“ uvedl Kadlec. CarTec je největším tuzemským prodejcem vozů BMW a zastupuje i luxusní Rolls-Royce.

Klienti si budou moci vybrat z nabídky vozů zahrnující modely Vantage, DB12, DBX707 a nový Vanquish s motorem V12. Ceny začínají na zhruba pěti milionech korun. „V roce 2024 nabízí Aston Martin své dosud nejsilnější portfolio sportovních a luxusních vozů. Bohatá historie závodních vozů a přítomnost značky Aston Martin ve formuli 1 znamená, že každý z našich fantastických nových luxusních vozů v sobě nese DNA motorsportu. Zájem o vlastnictví vozu Aston Martin nebyl nikdy vyšší,“ uvedl globální ředitel pro značku a obchod společnosti Aston Martin Marco Mattiacci.

I přes neexistenci oficiálního prodejce si Češi loni zaregistrovali 35 nových vozů britské značky a 40 ojetin. Letos za osm měsíců to bylo 12 nových a 18 ojetých vozů.

Automobilka Aston Martin rozšiřuje maloobchodní síť i jinde v Evropě. Nedávno informovala o nových prodejcích a prodejních partnerech v Německu. Ve více než 20 zemích kontinentální Evropy nyní existuje 42 oficiálních dealerství Aston Martin.

Podíl.