Aktualizace: 15.02.2024 14:47

Praha – Antidopingový výbor České republiky se odvolal proti trestu kanadského hokejového obránce Graema McCormacka z Hradce Králové, který měl deset měsíců zastavenou činnost po pozitivním testu v průběhu loňského semifinále play off proti Vítkovicím. Po čtvrtém utkání série měli dopingový nález i útočníci Kevin Klíma a Martin Štohanzl, kteří dostali stejný trest. I v jejich případě se výbor v příštích týdnech odvolá. ČTK to dnes řekl ředitel Antidopingového výboru Martin Čížek.

„Je pravda, že v případě McCormacka, v jehož případě Národní rozhodčí soud pro sport rozhodl jako první, jsme se už odvolali. V případě dalších dvou hráčů ještě běží lhůta pro odvolání. V řádu jednoho dvou týdnů tak ale také učiníme,“ řekl Čížek ČTK. Národní rozhodčí soud pro sport řešil pozitivní dopingové testy tří hráčů Mountfieldu odděleně.

McCormack, Klíma i Štohanzl měli zastavenou činnost do 9. února a tento týden se zapojili do soutěžních zápasů. Štohanzl nastoupil za prvoligový Kolín, který je partnerským klubem Hradce Králové, Klíma a McCormack hráli ve středu poprvé extraligu za Východočechy.

Podíl.