Aktualizace: 28.06.2024 19:54

Paříž – Ve francouzských a italských Alpách za poslední dva dny zahynulo pět turistů, mezi nimi nejméně jeden Čech. Napsala to dnes agentura AFP s odvoláním na své zdroje. Další oběti pocházely z Polska či Tchaj-wanu. Incidenty se staly především v oblasti Mont Blanku. Úřady vyzývají turisty a horolezce ke zvýšené opatrnosti.

O incidentu ze čtvrtečního rána, kdy zahynul horolezec z Tchaj-wanu, informuje stanice France 3. Podle ní zhruba padesátiletý muž zemřel při pádu u Mont Blanku během výpravy, které se účastnil další jeho krajan. Ve čtvrtek pak turisté u cesty na Mont Blanc objevili tělo bez života padesátiletého muže. Případ vyšetřuje policie.

Úřady varují, že by turisté a horolezci měli při výstupech na Mont Blanc i další hory v Alpách dávat velký pozor. Na vrcholech je stále relativně dost sněhu. „Sněhové podmínky nejsou optimální. Je potřeba zkontrolovat meteorologické podmínky (před výstupem),“ uvedl oddíl francouzských četníků specializovaný na záchranné operace v Alpách (PGHM).

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.