Aktualizace: 22.02.2024 21:00

Praha – Do osmifinále Evropské fotbalové ligy postoupily AC Milán i přes prohru v odvetě v Rennes 2:3 a Benfica Lisabon, která v Toulouse udržela bezbrankovou remízu. Zápasy Karabach – Braga a Freiburg – Lens se prodlužují, zbývající čtyři utkání včetně duelu Sparta Praha – Galatasaray začnou ve 21:00. Jednoho z postupujících přidělí páteční los pražské Slavii, která se jako vítěz skupiny kvalifikovala mezi posledních šestnáct týmů přímo.

Pro AC Milán je Evropská liga pravděpodobně jedinou možností, jak v této sezoně získat nějakou trofej. Po podzimním zklamání v Lize mistrů následovalo vyřazení z Italského poháru a v Serii A ztrácí na městského rivala Inter už 11 bodů. Před týdnem si doma proti Rennes vytvořil tříbrankový náskok. V odvetě sice domácí Bourigeaud odpověděl hattrickem, když dal dva góly z penalt, ale srbský útočník Jovič přesnou hlavičkou odčinil své vyloučení v nedělním zápasu v Monze a Portugalec Leao po samostatné akci z vlastní poloviny hřiště i podruhé vyrovnal.

Benfica před týdnem vyhrála v Lisabonu 2:1 díky dvěma penaltám, které proměnil argentinský mistr světa Di María, a to nakonec stačilo. Toulouse, které ve francouzské lize hraje o záchranu, už během prvního poločasu odvety přišlo o dva zraněné hráče. Největší šanci měl Nizozemec Dailinga, ale jeho střelu zastavila tyč, a tak první účast Toulouse v pohárově Evropě po 14 letech skončila.

Odvetná utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:

Toulouse – Benfica Lisabon 0:0

První zápas 1:2, postoupila Benfica.

Rennes – AC Milán 3:2 (1:1)

Branky: 11., 54. z pen. a 68. z pen. Bourigeaud – 22. Jovič, 58. Leao. První zápas 0:3, postoupil Milán.

Freiburg – Lens 2:2 (0:2) – prodlužuje se.

Branky: 68. a 90.+3 Sallai – 28. Pereira da Costa, 45.+2 Wahi. První zápas 0:0.

Karabach – Braga 0:2 (0:0) – prodlužuje se

Branky: 70. Fernandes, 83. Djaló. ČK: 57. Cafarguljev (Karabach). První zápas 4:2.

21:00 Sparta Praha – Galatasaray Istanbul, AS Řím – Feyenoord Rotterdam, Marseille – Šachtar Doněck, Sporting Lisabon – Young Boys Bern.

Postupující přímo do osmifinále a nasazení pro páteční los:

Slavia Praha, West Ham United, Brighton, Liverpool, Glasgow Rangers, Bergamo, Villarreal, Leverkusen.

Podíl.
2024 © Network Today. All Rights Reserved.