Aktual.: 28.10.2024 07:29

Praha – Týden v Česku bude oblačný až zatažený, ojediněle s mrholením či slabým deštěm, zejména na severu. Teploty budou stoupat nad 15 stupňů Celsia, postupně se ale bude ochlazovat a o víkendu může sněžit i v nižších polohách. Vyplývá to z předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Dnes se může objevit i polojasná obloha a teploty se mohou dostat i k 18 stupňům Celsia podobně jako v neděli. „Sváteční den bude z hlediska počasí klidný, během dne se na řadě míst vyjasní a bude teplo,“ uvedl ČHMÚ na síti X s poukazem na dnešní Den vzniku samostatného československého státu.

V dalších dnech už lidé příliš slunce neuvidí, oblačnost budou nadále doprovázet ranní mlhy. Denní maxima se budou postupně snižovat až na čtvrtečních 15 stupňů. Mrznout nebude ani v noci.

Po pátečním krátkém oteplení, kdy teploměr může ukázat až 17 stupňů Celsia, očekávají meteorologové v sobotu nejvyšší denní teploty do 12 stupňů a v dalších dnech už jen čtyři až devět stupňů Celsia. Sněžit bude o víkendu na horách a přechodně i níže, uvedl ČHMÚ.

 

Podíl.