Aktual.: 27.10.2024 10:06

Uherské Hradiště – Roman West už není trenérem fotbalistů Slovácka. Den po ligové prohře 0:4 v Liberci jej dnes vedení klubu odvolalo, informovalo na svém webu. Westa po čtyřech měsících ve funkci nahradí na lavičce osmého týmu prvoligové tabulky asistent Jan Palinek. S okamžitou platností s Westem skončil i kondiční kouč Aleš Buzek.

„Věřili jsme, že toto spojení bude fungovat a že tým se podaří výsledkově i herně zvednout. Nicméně v tuto chvíli cítíme, že situace není optimální, a proto jsme se rozhodli Romana Westa odvolat. Do doby, než bude pozice hlavního trenéra obsazena, povede tým asistent Jan Palinek,“ uvedl ředitel klubu z Uherského Hradiště Petr Pojezný.

West převzal Slovácko před sezonou po Martinu Svědíkovi, do té doby od zimy vedl tamní dorostence a z beznadějně poslední pozice s nimi slavil záchranu. S „áčkem“ West nasbíral ve 12 kolech 16 bodů, měl shodnou bilanci čtyř výher, remíz i porážek. Mužstvo však vstřelilo jen osm branek, což je po posledních Českých Budějovicích nejméně v soutěži.

V minulém ligovém ročníku obsadilo Slovácko 6. místo. Dříve pod Svědíkovým vedením bylo dvakrát čtvrté, což bylo historické maximum, a navíc poprvé získalo domácí pohár a zahrálo si prvně skupinu Evropské konferenční ligy.

Podíl.