Aktual.: 25.10.2024 21:15

Hradec Králové – Hokejisté Hradce Králové porazili ve 14. kole extraligy Litvínov 2:0 a vytěžili z domácí série pěti utkání plný počet patnácti bodů. Celkově Mountfield před vlastním publikem uspěl už poosmé za sebou. O branky se postarali Američan Ryan Dmowski a Lotyš Oskars Batna. Slovenský brankář Škorvánek vychytal třetí nulu z posledních šesti startů.

Do obrazu hry v úvodní třetině se plně zrcadlila forma obou soupeřů z posledních kol, jen s tou výjimkou, že Mountfield tentokrát nedokázal proměňovat své šance. Brankář Zajíček byl v permanenci, ve čtvrté minutě zasáhl proti Tamášiho střele v přesilovce a o chvíli později vychytal volného Pavlíka.

Litvínovský gólman úspěšně zahájil i sérii miniduelů s Dmowským, jenž během jednoho střídání neproměnil hned dvě velké možnosti. Chemici se zvedli teprve před koncem první části a ve druhé už byli na ledě aktivnější. Nepomohli si však dvěma početními výhodami, v té první jim naopak ujel Perret a zakročit musel Zajíček.

Hosté se přes svou převahu ztěžka prosazovali do vyložených pozic a Hradec je ztrestal ve 34. minutě, krátce po skončení přesilovky. Pavlík v nepřehledné situaci podržel Zilemu hokejku a druhou rukou nahrál Dmowskému, který po bekhendové kličce otevřel skóre.

Největší šanci na druhé straně neproměnil Hlava, jenž dostal puk od Ondřeje Kašeho před odkrytou branku, ale trefil jen nastavenou Škorvánkovu lapačku. Hradecké vedení nepojistil zkraje třetí třetiny Miškář, jehož samotného nejspíše překvapilo, jak snadno vyjel před branku, a puk nezvedl pod horní tyč.

Jakmile však Mountfield ubránil třetí oslabení, v 56. minutě dorazil po Šťastného akci kotouč do branky Batna. Na to Litvínov nenašel odpověď a po historicky nejlepším vstupu do soutěže prohrál šestý z posledních sedmi zápasů.

Mountfield Hradec Králové – HC Verva Litvínov 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 34. Dmowski (R. Pavlík), 56. Batna (Šťastný, Dmowski). Rozhodčí: Šindel, Květoň – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4590.

Hradec Králové: Škorvánek – Mudrák, Freibergs, McCormack, Kalina, Bučko, T. Pavelka, Pinkas – Jergl, Tamáši, Perret – Šťastný, Miškář, R. Pavlík – Pour, Batna, A. Novotný – Dmowski, Bunnaman, P. Moravec – Štohanzl. Trenér: T. Martinec.

Litvínov: Zajíček – Baránek, Zile, McIsaac, Polášek, D. Zeman, Czuczman, Gajdoš – Sandberg, M. Sukeľ, M. Pekař – O. Kaše, D. Kaše, Maštalířský – Koblasa, Gut, Hlava – Havelka, Jícha, Slavík. Trenér: Mlejnek.

Podíl.