Aktual.: 14.10.2024 05:38

Beroun – Škodu po rozsáhlém nočním požáru pekáren v Berouně hasiči předběžně odhadli na 50 milionů korun. Příčina požáru je v šetření. Vyplývá to z informací zveřejněných v přehledu závažných požárů na stránkách hasičského sboru. Město Beroun dnes ráno na facebookovém profilu uvedlo, že podle prvních odhadů byla příčinou požáru technická závada. Oheň, který zcela zničil střechu několikapatrové budovy, dostali hasiči pod kontrolu před půlnocí. Na místě dnes ráno zůstává kvůli dohlídce jednotka berounských hasičů.

Při požáru bylo evakuováno 54 lidí a při zásahu se zranilo pět hasičů. Mluvčí krajských hasičů Dominik Pěnička ČTK v neděli před půlnocí řekl, že se jedná o lehčí zranění, jako vymknutý kotník či pořezání.

Kvůli požáru byl uzavřen most přes Berounku. Dnes ráno město na sociální síti oznámilo, že most je opět zcela průjezdný pro veškerou dopravu.

Střecha několikapatrové budovy začala hořet krátce před 18:00. Kvůli požáru hasiči krátce po 19:00 vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř. Krátce před 22:00 pak hasiči na síti X uvedli, že po propadu střechy likvidují ohniska požáru. „Zásah nám bohužel komplikuje nestabilita vnějšího pláště budovy směrem k výrobní části objektu,“ sdělili. Po 23:30 uvedli, že byl požár lokalizován a počet jednotek na místě se snižuje. Lokalizace znamená zamezení dalšímu šíření ohně.

Dnes před 02:00 byl poplach snížen na první stupeň. „Na místě zůstává na dohlídku objektu jednotka Beroun,“ uvedli hasiči na síti X.

Podíl.