Aktual.: 13.10.2024 21:21

Pardubice – Nejvydařenější extraligové utkání v pardubickém dresu dnes odehrál útočník Jiří Smejkal. Dvěma góly a asistencí se podílel na výhře Dynama nad Plzní 5:0. V rozhovoru s novináři po zápase ale uznal, že začátek zápasu se Východočechům nevydařil.

„První třetina byla z naší strany šílená, byli jsme ospalí. O přestávce jsme si něco museli říct, potom jsme výkon zlepšili. Byli jsme silnější na puku, dali jsme dva góly a potom si konečně pomohli i přesilovkou. Nakonec je z toho hezký výsledek,“ řekl Smejkal.

Po bezbrankové první třetině Dynamo přeřadilo na vyšší rychlostní stupeň. „Nehráli jsme pospolu, koukali jsme, co udělá ten druhý. Začali jsme hrát až ve druhé třetině. Vzali jsme si to k srdci, pomohlo nám trestné střílení, od té doby jsme byli lepší a zasloužili jsme si vyhrát,“ dodal Smejkal.

První gól zařídil ve 26. minutě kapitán Roman Červenka, který proměnil trestné střílení. „Červus to udělal parádně a v klidu nájezd proměnil. Dal nám klid do hry, začali jsme si víc věřit,“ řekl Smejkal.

Sedmadvacetiletý útočník se trefil poprvé až v 55. minutě v přesilovce, pak přidal i druhou trefu. „V posledních zápasech jsme jako lajna měli dost šancí, ale nepadalo to tam. Dnes to nebylo optimální, nakonec člověk dá dva góly. Moc tomu nerozumím, ale jsem rád,“ pousmál se.

Letní posila Pardubic má aktuálně na svém kontě čtyři branky a stejný počet asistencí. „Doufám, že nás to probudí a budeme dávat gólů víc. Tlačíme se do brány, máme spoustu střel,“ zopakoval Smejkal.

Dynamo v příštím týdnu čeká nejprve duel Ligy mistrů v Sheffieldu a potom dva extraligové zápasy.

Podíl.