Aktual.: 11.10.2024 10:38

Frankfurt nad Mohanem – MMA turnaj s historicky nejvyšší diváckou návštěvou uspořádá v sobotu ve Frankfurtu nad Mohanem česko-slovenská organizace Oktagon. Na fotbalovém stadionu bundesligového Eintrachtu, který letos hostil i zápasy mistrovství Evropy, by se mělo sejít kolem 60.000 fanoušků bojových umění. V jednom z hlavních soubojů se představí i Patrik Kincl, který bude proti Kerimu Engizekovi z Turecka obhajovat pás šampiona střední váhové kategorie.

Přesný počet diváků organizace oznámí až v sobotu, již teď je s ohledem na počet prodaných vstupenek ale jisté, že Oktagon překonal rekord polské KSW, která v roce 2017 přivedla na Národní fotbalový stadion ve Varšavě 57.776 fanoušků MMA.

„Je to něco neuvěřitelného. Turnaj, který neudělalo ani UFC. Stále si v hlavě říkám, že budeme dělat největší akci na světě. Jsem pyšný na náš tým a na každého, který se na tom podílel. Je to zásluha nás všech. Je to moment, kdy můžeme být zase na něco hrdí. Dva národy, Česko a Slovensko, společně dokázaly takovou velkou věc. Fascinuje mě to,“ uvedl spolumajitel Oktagonu Pavol Neruda pro sport.cz.

Česko bude na akci, která je primárně zaměřená pro německý trh, zastupovat jen Kincl. A čeká ho zřejmě nejtěžší zápas kariéry. V Německu žijící Engizek prohrál naposledy v roce 2014, posledních třináct zápasů vyhrál. Zároveň bude mít výhodu divácké podpory.

„Až na pár zádrhelů mám za sebou skvělou přípravu. Nikdy to ale není bez zranění. Jsem připravený na to, že mě čeká největší zápas kariéry. Jedu ven, on bude doma a bude tam mít spoustu fanoušků,“ řekl pětatřicetiletý Kincl, který pod hlavičkou Oktagonu vyhrál všechny čtyři titulové zápasy.

Hlavním duelem akce Oktagon 62 bude souboj domácích hvězd Christiana Eckerlina a Christiana Jungwirtha o „Krále Německa“.

Podíl.