Aktual.: 6.10.2024 14:43

Peking/Šanghaj – Tenistka Karolína Muchová titul na turnaji v Pekingu nezískala. V dnešním finále nestačila na Američanku Coco Gauffovou a podlehla jí 1:6, 3:6. Duel se šestou hráčkou světového žebříčku prohrála za hodinu a 17 minut.

Semifinalistka posledních dvou ročníků US Open Muchová neúspěšně usilovala o druhý titul na okruhu WTA v kariéře. Doposud triumfovala jen před pěti lety v Koreji. V této sezoně prohrála druhé finále. V červenci nestačila v rozhodujícím utkání v Palermu na Číňanku Čeng Čchin-wen.

S loňskou vítězkou US Open Gauffovou prohrála Muchová i třetí vzájemný zápas. Vloni na ni nestačila ve finále v Cincinnati a v semifinále US Open.

Macháče nepustil na Masters v Šanghaji na kurty déšť

Deštivé počasí v Šanghaji dnes českého tenistu Tomáše Macháče na kurt nepustí. Ve třetím kole Masters se utká s Australanem Aleksandarem Vukicem nejdříve v pondělí. Pořadatelé museli odložit většinu zápasů, hraje se nyní pouze na centrálním dvorci pod zataženou střechou.

Macháč měl coby třicátý nasazený v Šanghaji v prvním kole volno, poté porazil ve třech setech Španěla Alejandra Davidoviche. Olympijský vítěz z Paříže ze smíšené čtyřhry bude coby 33. hráč singlového žebříčku proti Vukicovi papírovým favoritem, i když jednadevadesátý Australan vyřadil v Číně nasazenou osmičku Caspera Ruuda z Norska.

Třetí kolo dnes zdárně zvládla světová jednička Jannik Sinner, jenž může v Šanghaji vybojovat sedmý letošní titul. S Argentincem Tomásem Martínem Etcheverrym ztratil překvapivě první set, ale pak už Ital nezaváhal a zvítězil 6:7, 6:4 a 6:2.

O osmifinále budou na šanghajském Masters usilovat v příštích dnech také Jakub Menšík a Jiří Lehečka.

Turnaj žen v Pekingu 

(tvrdý povrch, dotace 8,955.610 dolarů):

Dvouhra – finále:

Gauffová (4-USA) – Muchová (ČR) 6:1, 6:3.

Čtyřhra – finále:

Erraniová, Paoliniová (5-It.) – Chan Hao-Ching, V. Kuděrmětovová (7-Tchaj-wan/Rus.) 6:4, 6:4.

 

Turnaj mužů v Šanghaji 

(tvrdý povrch, dotace 10,298.535 dolarů):

Dvouhra – 3. kolo:

Sinner (1-It.) – Etcheverry (31-Arg.) 6:7 (3:7), 6:4, 6:2, Medveděv (5-Rus.) – Arnaldi (29-It.) 5:7, 6:4, 6:4.

Podíl.