Aktual.: 5.10.2024 18:20

Teplice – Fotbalisté Teplic v 11. kole první ligy remizovali doma s pražskou Duklou 1:1 a poprvé v ročníku bodovali dvakrát po sobě. Severočechy poslal do vedení ve 42. minutě Muhammad Jásir, v 68. minutě srovnal Muris Mešanovič. V 78. minutě byl vyloučen domácí Matěj Radosta. Pražský nováček soutěže se posunul na 13. příčku neúplné tabulky, Teplice jsou nadále předposlední o bod za dnešním soupeřem.

Tepličtí, kteří před týdnem zvítězili v Pardubicích 1:0, bodovali doma po třech porážkách za sebou. Duklu ale v lize na Stínadlech nezdolali po předchozích dvou výhrách. Pražané bodovali po dvou kolech. Na venkovní vítězství v nejvyšší soutěži nicméně čekají už 17 utkání, v této ligové sezoně z pěti duelů na stadionech soupeřů uhráli jen dvě remízy.

Tepličtí v úvodním dějství jasně dominovali a odehráli možná svůj nejlepší poločas v ligovém ročníku. Už v osmé minutě nastřelil Radosta tyč. V 25. minutě Harušťák našel precizní přihrávkou napříč pokutovým územím Gninga, který ve skluzu překopl odkrytou bránu. O chvíli později Jásir tečoval Trubačův nástřel jen o pár centimetrů mimo tři tyče.

Egyptský útočník se dočkal premiérové trefy v sezoně ve 42. minutě. Harušťák korunoval svůj výborný výkon dalším přesným centrem na malé vápno, kde Jásir hlavou zakončil. V nastavení mohl udeřit ještě Čerepkai, jehož technická střela šla těsně vedle.

Po změně stran se hra vyrovnala a brzy mohlo být nerozhodné i skóre. Řezníček ale na zadní tyči těsně nedosáhl na Mešanovičův centr a znovu se nedočkal 100. branky v nejvyšších soutěžích. V 68. minutě už hosté skórovali, a to hned z první akce poté, co domácí přešli na rozestavení se třemi stopery. Kričfaluši zachyboval v rozehrávce na hranici vlastního vápna a Pechovu sraženou střelu dorazil Mešanovič, který se prosadil podruhé v ligovém ročníku.

Další komplikace pro domácí nastala v 78. minutě, kdy Radosta skluzem trefil Haška a v lize debutující sudí Beneš ho vyloučil. Vzápětí paradoxně mohl v oslabení skórovat z rychlého brejku teplický útočník Horský, z dobré pozice bránu minul.

Pražané si v přesilovce vytvořili tlak, gólovou šanci si ale nevypracovali. V nejvyšší soutěži zvítězili v jediném z posledních osmi utkání. „Skláři“ vyhráli v jediném z minulých šesti kol.

FK Teplice – Dukla Praha 1:1 (1:0)

Branky: 42. Jásir – 68. Mešanovič. Rozhodčí: Beneš – Nádvorník, Machač – Starý (video). ŽK: Mareček. ČK: 78. Radosta (oba Teplice). Diváci: 2937.

Teplice: Ludha – Radosta, Mareček, Mičevič, Harušťák (74. Beránek) – Kričfaluši, Jukl – Gning, Čerepkai (67. Cykalo), Trubač – Jásir (62. Horský). Trenér: Frťala.

Dukla: Hruška – Vondrášek, Hašek, Peterka, Ambler – Zeronik (90.+2 Ullman), Kozma, Lichý (60. Pech), Šebrle – Mešanovič (90.+2 Matějka), Řezníček. Trenér: P. Rada.

Podíl.