Aktual.: 5.10.2024 16:16

Praha – Hokejisté New Jersey dnes nastoupí v druhém utkání NHL Global Series v pražské O2 areně proti Buffalu bez českého útočníka Ondřej Paláta, který opustil tým kvůli narození druhého potomka. Devils o tom informovali na síti X. V barvách Sabres se na rozdíl od pátečního zápasu objeví Jiří Kulich. Domácího startu se nedočká jiný útočník Lukáš Rousek, který opět zůstane jen na tribuně.

Palát byl v pátek jediným českým zástupcem v duelu, který Devils vyhráli 4:1. Po utkání měl dorazit na tiskovou konferenci, ale jeho účast byla náhle zrušena. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Tampou Bay z let 2020 a 2021 a letošní mistr světa z Prahy má s manželkou Barborou už dceru Adélu, která v listopadu oslaví šesté narozeniny.

Kulich se dočká druhého zápasu v NHL. Kouč Lindy Ruff jej zařadil do druhého útoku s Dylanem Cozensem a Jackem Quinnem. Jediný duel odehrál dvacetiletý útočník loni 25. listopadu při porážce právě s New Jersey 2:7. Sabres draftovali odchovance Chomutova a bývalého hráče Karlových Varů předloni v 1. kole na 28. pozici.

Pětadvacetiletý Rousek během uplynulých dvou sezon v NHL nastřádal 17 startů a čtyři body za gól a tři nahrávky. Naposledy nastoupil v dubnu na ledě Floridy.

Ruff věří, že jeho mužstvo se představí v lepším světle než v pátek, kdy zaostávalo úvodních 40 minut nejen výsledkově (0:3), ale i herně. „Je ale třeba vidět také to, že než oni poprvé skórovali, měli jsme tři dobré gólové šance. Pak jsme ale chybovali a puk skončil v naší brance,“ řekl Ruff.

Podíl.