Aktual.: 3.10.2024 18:37

Praha – Policisté před dnešním fotbalovým zápasem pražské Slavie proti Ajaxu Amsterodam v Edenu museli zasahovat proti několika desítkám příznivců hostujícího týmu, kteří se pokoušeli bez vstupenek násilím dostat na vršovický stadion. ČTK to řekla mluvčí pražské policie Kristýna Zelinková. S pomocí donucovacích prostředků proti příznivcům nizozemského týmu zakročili těžkooděnci, uvedla policie na síti X. Několik jich zajistili, jsou podezřelí z přestupku, dodala Zelinková.

„Do stadionu se pokusilo násilně vniknout několik desítek příznivců hostů. Situaci museli řešit těžkooděnci za použití donucovacích prostředků a několik jich omezili na osobní svobodě,“ informovala policie. Zápas druhého kola Evropské ligy začne v 18:45.

Odpoledne se fanoušci Ajaxu sešli na Staroměstském náměstí před ohlášeným pochodem na slávistický stadion. Někteří z nich se ještě před pochodem zbavili několika zbraní, na zemi nechali ležet nože, teleskopické obušky, baseballové pálky, pepřové spreje či boxery, oznámila policie. Jednoho člověka policisté na začátku pochodu zajistili kvůli přestupku. Z centra Prahy dojelo několik set příznivců metrem na stanici Želivského, odkud se pěšky vydali do Edenu. Doprovázeli je podle zpravodajky ČTK těžkooděnci i policisté se psy.

Na bezpečnost, veřejný pořádek i dopravu dnes dohlížejí v okolí stadionu i v centru hlavního města stovky policistů z pořádkové, dopravní i kriminální služby. Připraveni jsou také členové antikonfliktního týmu, policisté ze speciální a krajské pořádkové jednotky i na koních. Policisté přes den monitorovali pohyb fanoušků obou celků v Praze a doprovázeli fanoušky Ajaxu na stadion. Dohlédnou i na dění po skončení zápasu.

Podíl.