Jihomoravští hasiči likvidují požár ubytovny a skladu v obci Šakvice (zdroj: X/HZS Jihomoravského kraje)

Jihomoravští hasiči v noci zasahovali u požáru ubytovny a skladu v Šakvicích na Břeclavsku. Předběžná škoda je sedm milionů korun. Příčinu hasiči vyšetřují, jako nejpravděpodobnější se podle jejich mluvčího Petra Příkaského jeví technická závada při nabíjení přístroje na vyhledávání ryb. Záchranáři měli v péči čtyři pacienty, dva převezli do břeclavské nemocnice.

Požár likvidovalo deset hasičských jednotek. „Na místo jsme přijeli dvě minuty po půlnoci a pod kontrolu jsme oheň dostali v 0:52. Zcela jsme jej zlikvidovali před čtvrtou hodinou,“ upřesnil Příkaský. Jako nejpravděpodobnější příčina se zatím jeví závada při nabíjení přístroje na vyhledávání ryb, tedy echolokátoru. „Objekt byl zkolaudovaný jako ubytovna, ale byl tam i sklad, kde vyráběli návnady na ryby,“ dodal mluvčí.

Záchranáři měli v péči čtyři pacienty. „Dva jsme po kontrole stavu ponechali na místě a další dva jsme po poskytnutí kyslíkové terapie převezli k další péči do Břeclavi. Nadýchali se zplodin hoření,“ popsala mluvčí zdravotnické záchranné služby Michaela Bothová.

Podíl.