Aktual.: 1.10.2024 21:51

Berlín/Stuttgart – Fotbalisté Stuttgartu si v zápase Ligy mistrů na Spartě vylámali zuby. Branka, kterou Kaan Kairinen srovnal ještě v prvním poločase na 1:1, byla gólem snů. V komentářích k druhému utkání ligové fáze ve Stuttgartu to dnes napsala německá média.

„VfB Stuttgart při prvním domácím zápase v Lize mistrů po více než 14 letech vytouženého vítězství nedosáhl,“ napsala k zápasu stanice ntv. Podle listu Stuttgarter Zeitung si fotbalisté z hlavního města spolkové země Bádensko-Württembersko na Spartě „vylámali zuby“.

List Süddeutsche Zeitung označil výkon Sparty ve švábské metropoli za „snový“. Enzo Millot, který druhý tým uplynulé sezony německé ligy poslal v sedmé minutě do vedení, se postaral o „švábský začátek snů“, ale Sparta nakonec vyrovnala.

O to se podle novin postaral Kairinen „brankou snů před 60.000 diváky“. Fotbalisté Stuttgartu měli v zápase problémy a také velké štěstí. „Veljko Birmančevič totiž trefil hlavičkou jen břevno,“ napsaly Süddeutsche Zeitung. Také podle bulvárního listu Bild byla Kairinenova střela gólem z říše snů.

List Frankfurter Allgemeine Zeitung napsal, že fotbalisté VfB rozehráli svou partii ideálně. „Uprostřed fáze, kdy se zdálo, že převzali kontrolu, padla vyrovnávací branka. Kairinen vstřelil gól z přímého kopu nádherně do pravého horního rohu,“ napsal list.

Podíl.