Aktual.: 1.10.2024 19:00

Bern – Třiadvacetiletý Číňan dnes bodnou zbraní zaútočil na děti v Curychu, největším švýcarském městě, a tři pětileté chlapce zranil. Děti byly na ulici, na cestě do školky v doprovodu vychovatelky. Jeden z napadených utrpěl vážná zranění, uvedla policie. Doplnila, že podezřelého zadržela a že obyvatelům už nehrozí žádné nebezpečí. Pozadí a motiv útoku jsou zatím neznámé.

Děti doprovázela vychovatelka, která pachatele ve spolupráci s jiným mužem přemohla a držela ho do příjezdu policie. Agentura DPA ženu označila za hrdinku.

„Krátce po poledni byla curyšská městská policie upozorněna na násilný trestný čin v Berninastrasse. Zraněny byly tři děti. Podezřelého jsme zadrželi,“ píše se v policejním prohlášení.

Místní noviny ZüriToday ukázaly záběry policejních aut, které na místo dorazily krátce po 12:00. Incident se stal ve čtvrti Oerlikon asi pět kilometrů severně od Curyšského jezera.

Švýcarský deník Neue Zürcher Zeitung (NZZ) cituje jednoho z otců, který tvrdí, že k dětem do dětské skupinky zatím nebyli puštěni jejich rodiče.

Policie zřídila krizovou linku a slíbila zveřejnění dalších podrobností k případu.

Podíl.