Aktual.: 1.10.2024 12:27

Praha – Bývalý reprezentant Karel Poborský nebude příští rok kandidovat na pozici předsedy Fotbalové asociace ČR. Na sociální síti X zároveň oznámil, že na FAČR končí jako ředitel úseku elitní mládeže a bude se soustředit na práci pro televizní stanici Canal Plus Sport.

„Ano, měním dres. Po letech strávených na FAČR u regionálních akademií přestupuji na Canal Plus Sport. Práce na FAČR mě přestala naplňovat a je čas na novou výzvu, práci v televizi. Zároveň oznamuji, že kandidovat na předsedu FAČR nebudu. Těším se na Vás u fotbalu,“ uvedl Poborský.

Dvaapadesátiletý vicemistr Evropy z roku 1996 před třemi lety prohrál ve volbách se současným předsedou fotbalové asociace Petrem Fouskem. Někdejší záložník Manchesteru United, Lazia Řím, Benfiky Lisabon nebo obou pražských „S“ spolupracuje se stanicí Canal Plus Sport, která vysílá v Česku Premier League. Během letního Eura si vyzkoušel v České televizi nejen roli experta ve studiu, ale i spolukomentátora.

Poborský je od této sezony také členem disciplinární komise Ligové fotbalové asociace, kam ho přizval nový předseda Jiří Matzner. V této funkci bude pokračovat. LFA v Česku řídí profesionální soutěže.

Podíl.