ČTK

Aktualizováno před 19 minutami

Tento týden bude sychravý se zataženou oblohou a deštěm, objeví se i přízemní mrazíky. Třeba v pátek se zřejmě denní teploty nedostanou nad 13 stupňů Celsia. Oteplí se a vyčasí zase nejspíše až na přelomu tohoto a příštího týdne. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

V noci na pondělí hlavně v horských oblastech místy mrzlo. Přes den však teploty vystoupaly na některých místech na zhruba 16 stupňů Celsia. V noci na úterý očekávají meteorologové na východě a severovýchodě teploty kolem dvou stupňů nad nulou a četné přízemní mrazíky. Denní teploty se pak ale mohou dostat na 14 až 18 stupňů. Bude oblačno až polojasno, v Čechách a na západě Moravy místy s deštěm nebo přeháňkami.

Od středy do soboty bude vytrvale oblačno až zataženo a nadále se budou objevovat přeháňky či déšť. Ve středu může být ještě hlavně v Čechách až 17 stupňů. Ve čtvrtek už budou nejvyšší denní teploty jen deset až 14 stupňů a v pátek devět až 13 stupňů. V sobotu pak zase mírně stoupnou na deset až 14 stupňů a v neděli se oteplí na 12 až 16 stupňů. Začátkem příštího týdne potom mohou teploty vystoupat podle meteorologů až na 21 stupňů.

V noci však mohou teploty do neděle klesat až ke třem stupňům nad nulou. „Chladnější rána očekáváme při vyjasnění na počátku a na konci týdne,“ sdělili meteorologové.

Tento týden budou teploty podle meteorologů pod dlouhodobým průměrem pro toto období. V následujících třech týdnech se ale budou podle měsíčního výhledu počasí na webu ústavu asi teploty pohybovat kolem normálu.

„Nicméně druhý a třetí předpovědní týden (od 7. do 20. října, pozn. red.) budou spíše teplejšího rázu. Maxima se stále budou pohybovat kolem 14 stupňů Celsia s občasným dosažením 20 stupňů, například zpočátku příštího týdne,“ uvedli meteorologové. Až koncem října se zřejmě zase ochladí.

Podíl.