Aktual.: 19.09.2024 11:58

Trutnov – Policie pátrá po osmadvacetiletém Lukáši Szedlákovi, který podle kriminalistů v úterý v Trutnově bodl nožem osmatřicetiletého muže. Z místa činu utekl. Szedlák by mohl být ozbrojený nožem. Naposledy byl podle policie viděn v Hradci Králové. Na webu policie to dnes uvedla mluvčí hradecké krajské policie Iva Kormošová.

„Varujeme občany před jakýmkoliv kontaktem s hledaným, protože by mohl být ozbrojen nožem,“ uvedla mluvčí. Jakýkoliv poznatek o hledaném mají svědci okamžitě zavolat na linku 158.

Szedlák podle kriminalistů v úterý na autobusovém nádraží v Trutnově po vzájemném slovním konfliktu napadl o deset let staršího muže. „Napadený muž byl s bodným zraněním letecky transportován do nemocnice,“ uvedla policie. Případ vyšetřuje jako těžké ublížení na zdraví, za což pachateli v případě odsouzení hrozí až deset let vězení.

Szedlák je asi 172 centimetrů vysoký, svalnaté postavy. Má hnědé rovné vlasy a modré oči. Nosí bradku. Na různých částech těla má tetování, například na zádech. Na sobě by měl mít modré riflové kraťasy a černobílé tričko.

 

 

Podíl.