U Tržnice v Karlových Varech ráno po nehodě sjel autobus do železničního kolejiště. Podle informací hasičů a Správy železnic pádu autobusu na koleje předcházela srážka s osobním autem. Na místě zasahují všechny složky záchranného systému. Doprava v centru města stojí, stejně jako byl zastaven provoz na železnici. Čeká se na vyproštění autobusu z kolejiště.

Nehoda v Karlových Varech se týká autobusu městské hromadné dopravy, sjel po střetu s autem do kolejí. „Zraněno je sedmnáct lidí,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Lukáš Černý. Řidič autobusu, patnáct cestujících a řidič osobního auta mají převážně lehká zranění. Řidič auta nadýchal podle policie 0,83 promile alkoholu.

Kolej je posunuta přibližně o půl metru až jeden metr. Pracovníci Správy železnic zjišťují poškození tratě, autobus by měly vyprošťovat dva jeřáby. Příčina nehody je v šetření policie, která ke své práci používá 3D scanner. „Na místo bylo vysláno pět hasičských jednotek s jedenácti kusy techniky. Hasiči pomohli s vyproštěním cestujících i obou řidičů. Nyní je autobus staticky zajištěn, aby se nehýbal, a bude probíhat jeho vyproštění z kolejiště,“ řekl mluvčí krajských hasičů Lukáš Černý.

„Krátce po sedmé hodině ranní vyhlásila Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje první stupeň traumaplánu. Všech sedmnáct účastníků nehody bylo s lehkými zraněními rozvezeno do zdravotnických zařízení v Karlovarském kraji i za pomoci dopravního automobilu hasičského záchranného sboru,“ upřesnil mluvčí krajské záchranné služby Radek Hes.

Podle informací mluvčího policie Jana Bílka je v místě nehody doprava zcela zastavena od křižovatky u Chebského mostu po kruhový objezd u bývalé Solivárny. V centru města se celé ráno tvoří kolony. Podle serveru dopravninfo.cz se doprava zpomaluje především v Západní ulici, na Chebském mostě, v Rybářích a při sjezdech z průtahu městem. Podle mluvčího Správy železnic Dušana Gavendy nejezdí vlaky mezi stanicemi Karlovy Vary a Karlovy Vary Dolní nádraží.

Provoz na silnici bude obnoven po vyproštění autobusu z kolejiště a po ukončení šetření nehody, což bude trvat minimálně několik hodin. České dráhy, které v uvedeném úseku vypravují vlaky z Karlových Varů do německého Johanngeorgenstadtu, na webu odhadují obnovení provozu kolem poledne. O náhradní autobusové přepravě cestujících dráhy neinformují.

Podíl.