Aktual.: 14.09.2024 21:56

Boston (USA) – Členové americké rockové skupiny Jane’s Addiction se poprali přímo během svého vystoupení v Bostonu. Koncert musel být předčasně ukončen. Podle manželky zpěváka Perryho Farrella se dostaly na povrch „napětí a animozity“ poté, co se kapela letos dala znovu dohromady. Informovala o tom dnes agentura AP.

Na videích zveřejněných na sociálních sítích z pátečního koncertu v Bostonu je vidět, jak 65letý Farrell hlasitě zpívá do mikrofonu a pak se vrhá na kytaristu Davea Navarra, vráží do něj ramenem a ohání se pravou rukou. Je vidět, jak se Navarro brání a snaží se Farrella odstrčit. Záhy poté ostatní členové kapely Farrella odtrhnou.

„Perryho frustrace narůstala, večer co večer měl pocit, že hlasitost na pódiu je extrémně vysoká a jeho hlas přehlušuje kapela,“ napsala v sobotu Etty Lau Farrellová na instagramu. Farrell podle ní trpí hučením v uších a bolestí v krku a „ke konci písně už nezpíval, ale křičel, jen aby ho bylo slyšet“. Dodala, že její manžel se později zhroutil „a plakal a plakal“.

Skupina Jane’s Addiction je známá ostrými, punkem inspirovanými hity „Been Caught Stealing“ či „Mountain Song“ z přelomu 80. a 90. let, kdy bylo na vzestupu hnutí alternativního rocku a žánru grunge.

Turné Imminent Redemption, v němž skupina hraje poprvé po mnoha letech v původním složení, začalo na začátku srpna a zbývá mu 15 koncertů. K jeho budoucnosti se kapela zatím nevyjádřila.

Podíl.